Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операция “Бяло” срещу разпространението и производството на наркотици в цялата страна

3
В с. Томпсън, до Своге е открита оранжерия с голямо количество марихуана
Снимка: БГНЕС

56 души са задържани до момента в резултат на специализирана полицейска операция под кодовото име “Бяло”, започнала в полунощ. Операцията срещу разпространението и производството на наркотици е разпоредена от главния секретар на МВР Петър Тодоров и в нея участват над 3 хил. полицейски служители.

“Проверяват се над 150 обекти - търговски, частни адреси, заведения, т.е. от целия спектър, където имаме данни, че може да има наркотични вещества”, заяви той. Установени са престъпления за притежание, разпространение на дрога, както и за шофиране след употребата й. 

Операцията ще продължи, докато нивото на разпространение на наркотици спадне рязко, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му, полицейската акция е категоричен знак към занимаващите се с тази престъпна дейност, че държавата няма да толерира нейното провеждане.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

България днес - 5 септември 2024 г.

На 5 септември започваме „България днес“ с обзора на случилото се през седмицата на Балканите. После се връщаме в България и се отправяме към Елхово, за да поговорим за предстоящото изложение "ЕКО кошница, моля!" – среща на малки местни..

публикувано на 05.09.24 в 19:00

Депутатите забраниха продажбата на бездимни цигари на непълнолетни

Народното събрание забрани употребата, продажбата и предлагането на бездимни и нагреваеми тютюневи изделия на деца и младежи под 18 години. “Следващата битка, която трябва заедно да проведем, е срещу употребата на енергийни напитки сред..

публикувано на 05.09.24 в 13:22

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 16

В брой 16 на предаването слушайте: Момичето с красивите големи очи от „Дом за нашите деца“ – преди и след установяването си в Италия – интервю с актрисата Елжана Попова; България – прародина и земя мечта – разговор с Таня Танасова от..

публикувано на 05.09.24 в 12:00