Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР ни подарява "Бяла Коледа"

Снимка: Биг бенд на БНР

Дни преди рождественските празници Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев кани своите почитатели на концерта, озаглавен "Бяла Коледа". Събитието е на 23 декември от 20.00 часа в Sofia Live Club. Ще чуем любими коледни песни, джаз стандарти и евъргрийни в изпълнение на джаз вокалистите Милица Гладнишка и Павел Терзийски.

Познаваме Милица като актриса и певица, която със зашеметяващото си присъствие завладява всяка сцена, била тя театрална или музикална. Умело смесвайки жанровете, владееща актьорско майсторство, оперно и джаз пеене, нейните виртуозни импровизации и блестящо чувство за хумор я утвърждават като желан гост-изпълнител в редица проекти на някои от най-добрите български музиканти.

Милица Гладнишка и Павел Терзийски
Павел Терзийски е също многоспектърен творец, известен с новаторските си вокални експерименти. Автор на три самостоятелни албума и съавтор в още няколко съвместни проекта, композитор на театрална и филмова музика, неговите търсения го отвеждат до колаборации с много от най-интересните и значими български джаз музиканти.

Без значение дали времето навън е снежно, на 23 декември оркестърът и двамата артисти ни обещават "Бяла Коледа" с много празнично настроение.

А дотогава оставаме с Милица Гладнишка, Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев и песента "Синьо". Това е една от най-популярните песни на композитора Иван Стайков. Създадена е в началото на 60-те години на м.в. Текстът е от Борис Априлов.

Снимки: Биг бенд на БНР



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05