Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев отличи гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с орден "Стара планина"

Снимка: БГНЕС

Гръцкият президент Катерина Сакеларопулу, която е на официално посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев, беше отличена с орден "Стара планина" с лента за нейните заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Гърция. 

След официалната церемония, президентът Румен Радев посочи, на брифинг в Президентството, че стокообменът между двете страни е достигнал четири милиарда евро. По думите на Радев, България и Гърция са доказали, че две страни и два народа могат да загърбят проблемите от миналото и да развиват стратегическо партньорство, базирано на общите европейски ценности. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Спасители и местни жители издирват жертви на мястото на срутена сграда в Елбистан, провинция Кахраманмараш, Турция, 7 февруари 2023 г.

Готовността за реакция след силни земетресения у нас е нулева

България успя много бързо да окаже помощ на сполетяната от бедствието съседна Турция, като до момента са извършени три полета със самолети “Спартан” с помощи. Гражданското общество пък реагира с разкриването на дарителски кампании за..

публикувано на 08.02.23 в 11:13
Ели Коен, Николай Милков
 Снимки: Jerusalem Post, БГНЕС

България и Израел ще отбележат 80 години от спасяването на българските евреи

Външният министър Николай Милков е разговарял по телефона със своя израелски колега Ели Коен. Те са обсъдили партньорските отношения в двустранен и международен план. Направили са преглед на възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в..

публикувано на 08.02.23 в 10:29

България изпраща нови екипи от спасители и лекари в Турция

Български военнотранспортен самолет "Спартан" отлетя за Турция в 8:30 ч. с 20 служители на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението". Това е поредният полет на Военновъздушните сили с екипи за помощ след земетресението. На борда са..

публикувано на 08.02.23 в 08:59