Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изложба ще представи Пикасо през фотообектива на Андре Вилер и Едуард Куин

2
Софийска градска художествена галерия
Снимка: Ани Петрова

Животът на великия Пабло Пикасо ще бъде представен във фотографска изложба в Софийската градска художествена галерия. Експозицията ще бъде открита на 13 декември, а кадрите ще могат да бъдат видени до 12 февруари 2023 г. Автори на фотографиите са Андре Вилер и Едуард Куин. Куратор на изложбата е д-р Хуан Абейо Хуанпере.

От 50-те години на ХХ век Пикасо е работил с фотографи, които самият той е избирал. Такива са Андре Вилер и Едуард Куин, съобщават от галерията. Двамата фотографи навлизат във всекидневието на художника и неговото творчество, разкриват отношенията в семейството му, с близки и приятели.

Изложбата се организира със съдействието на Reial Cercle Artístic - Institut Barselones D`Art, посолството на Кралство Испания в България, Институт Сервантес-София и др.


Галерия

Още от категорията

Милчо Левиев

Централна алея и монумент в Пловдив ще пазят спомена за легендарния джаз музикант Милчо Левиев

По повод честванията на 85-годишнината от рождението на световноизвестния джаз музикант и композитор Милчо Левиев, който ни напусна преди време , специална алея в Пловдив ще бъде наречена на негово име.  Тя се намира на известния хълм Сахат тепе,..

публикувано на 04.02.23 в 11:15

Представят изложба с вещи на знакови личности от българската история

В Националния военноисторически музей (НВИМ) в София е подредена изложба "Памет за бъдещето". С нея музеят подновява традицията в началото на всяка година да представя част от най-любопитните експонати, дарени през предходните години, една добра..

публикувано на 03.02.23 в 09:05

На 1 февруари Кюстендил се превръща в център на живописта

"Геният, това е оня фермент, който кара ширата да кипи и да става на вино. Във всяка капка шира от грозде има милиони ферменти, които бъкат, които врят, които кипят, които се изявяват, но забележи, синко, - ако намерят условия да се проявят. У..

публикувано на 01.02.23 в 05:55