Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежкоатлетът Карлос Насар със злато и световен рекорд в Богота

Снимка: Българска федерация по вдигане на тежести

Карлос Насар спечели злато в изтласкването и подобри световния рекорд в движението на Световното първенство по вдигане на тежести в Богота (Колумбия).

18-годишният българин направи три неуспешни опита в първото движение – изхвърлянето, след което постигна рекордните 220 кг при третия си опит в изтласкването. Още в първия си опит в изтласкването българинът записа 212 кг и поправи световния рекорд за юноши. След това не успя на 217 кг, но при третия си опит с 220 кг си осигури златото в това движение и счупи световния рекорд и при мъжете.

Това е втори медал за България от първенството, след като Божидар Андреев спечели сребро в изхвърлянето в кат. 73 кг.

Участието на България в съревнованието продължава в сряда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40