Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Голям успех за Софийската филхармония в Берлин

Снимка: Софийска филхармония

За първи път в своята история Софийската филхармония изнесе концерт в голямата зала на Берлинската филхармония. “Рядко са ни възприемали с толкова голям ентусиазъм, както тук в Берлин”, заяви диригентът Найден Тодоров снощи след края на изявата.

По думите му, много хора са изразили изненадата си, че съществува оркестър с такъв звук и много цветове в своето свирене, който те не познават.

Музикантите изпълниха симфония №4 “Италианска” от Менделсон и Концерт за пиано и оркестър №3 от Панчо Владигеров със солист Людмил Ангелов. Концертът ще бъде излъчен по телевизионните канали Medici и Mezzo TV. 


Още от категорията

Омара Портуондо с концерт в София на 12 юни

Гранд дамата на кубинската музика и неофициален посланик на Хавана по света Омара Портуондо идва за концерт в София на 12 юни в НДК. Концертът на харизматичната певица е част от световното й турне с името VIDA. Звездата на Омара изгрява през 50-те години..

публикувано на 17.03.23 в 15:12

Славеите от Детския хор на БНР канят пролетта с концерт

Детският хор на Българското национално радио с главен диригент Венеция Караманова ни кани на своя традиционен Пролетен концерт. Тази вечер (17.03) от 19.00 ч. на сцената на зала "България" вечно младият състав ще отпразнува идването на пролетта, както и..

публикувано на 17.03.23 в 06:35
Снимка: Facebook/ Vladimir Ampov - Grafa

Графа брилянтно съчетава традиция и съвремие в епичната „Вековна гора"

С новия си сингъл "Вековна гора" Графа изпраща послания и споделя любовта си към България. За епичното звучене на песента огромен принос има участието на прочутия по цял свят женски хор "Мистерията на българските гласове". Във "Вековна..

публикувано на 16.03.23 в 10:15