Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

No More Many More и техният “Човек от слама”

Снимка: Facebook/ No More Many More

Алтернативната рок група No More Many More отдавна е напуснала анонимната категория “много други“, както шестимата обещават още с избора на името си. Музиката им е силно разпознаваема с умело вплетените хип-хоп елементи и социално ангажираните текстове на фронтмена Методи Кръстев, които привлякоха вниманието ни още с дебютния албум, озаглавен “По един или друг начин“. С втория – “Не и този път“ – продължиха да ни интригуват с развитието си, а с третия “Помогни ми“ затвърдиха заслуженото си място сред най-значимите съвременни български рок банди.

Дни преди края на годината No More Many More представят четвърти сингъл от този албум – “Човек от слама“. Песента е създадена с подкрепата на Национален фонд “Култура”. Видеото представлява визуализация на изключително интересната техника на рисуване със сол. Негов автор е Денис Алиев, който рисува солени и стъклени портрети и е фен на групата и музиката ѝ.

“Човек от слама“ бележи нов период за групата. В тази песен премиера в състава на No More Many More прави басистът Гриша Георгиев. Неговият култов статус идва още от групите Matakka/Портокал, Dokle&Greesh, доскоро беше част от пауър триото Saint Electrics, а напоследък се изявява и със соловия си проект GREESH. Така името му се добавя към останалите от No More Many More, а те са: Методи Кръстев - вокали и китара, Радослав Гергов - вокали и ударни, Влади Иванов – ударни, Камен Александров – китара, и Мартин Стоянов - Martist, клавири.



По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15