Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През ноември цените растат, но се отчита спад на годишната инфлация

Снимка: БГНЕС

За втори пореден месец годишната инфлация се забавя. Националният статистически институт регистрира, че през ноември тя е 16,9 на сто. Месец по-рано тя надхвърляше 17%, а през септември опря до рекордните 18,7%. Месечната инфлация за ноември е 0,8%.

Поскъпване се отчита при почти всички групи стоки и услуги, като най-осезаемо е при топлинната енергия. През октомври месечната инфлация в България беше 0,9 на сто спрямо предходния месец, а годишната инфлация, спрямо октомври 2021 г., беше 17,6 на сто.

Според индекса на цените за малката потребителска кошница през ноември 2022 г. се регистрира увеличение с 1.4% на месечна база и с 21.4% от началото на годината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От МВнР предупредиха за отмяна на полети от и до Бейрут

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток, Министерството на външните работи предупреди за отмяната на полетите на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република. МВнР напомня на българските..

публикувано на 29.07.24 в 17:38

Български ученици спечелиха 9 медала от олимпиади по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха пет медала - един сребърен и четири бронзови, на Международната олимпиада по физика в град Исфахан, Иран. В състезанието се включиха 198 участници от отбори от 46 държави. Сребърният медал беше завоюван от Баян Гечев от 12..

публикувано на 29.07.24 в 17:36

Земеделци даряват от продукцията си за свои колеги, пострадали при пожарите

Фермери даряват 19 камиона от продукцията си за пострадали от пожари земеделски производители в Южна България. Министерството на земеделието и Югозападното държавно предприятие подпомагат Националното сдружение "Обединени земеделски производители"..

публикувано на 29.07.24 в 15:41