Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През ноември цените растат, но се отчита спад на годишната инфлация

Снимка: БГНЕС

За втори пореден месец годишната инфлация се забавя. Националният статистически институт регистрира, че през ноември тя е 16,9 на сто. Месец по-рано тя надхвърляше 17%, а през септември опря до рекордните 18,7%. Месечната инфлация за ноември е 0,8%.

Поскъпване се отчита при почти всички групи стоки и услуги, като най-осезаемо е при топлинната енергия. През октомври месечната инфлация в България беше 0,9 на сто спрямо предходния месец, а годишната инфлация, спрямо октомври 2021 г., беше 17,6 на сто.

Според индекса на цените за малката потребителска кошница през ноември 2022 г. се регистрира увеличение с 1.4% на месечна база и с 21.4% от началото на годината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неправителствено сдружение с кампания за справянето с нерегламентираните сметища у нас

Сдружение "BG Бъди активен" отправя покана до НПО организации, спортни клубове и образователни институции с цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи във връзка с кампанията "НЕ на незаконните сметища", с фокус..

публикувано на 28.07.24 в 10:25
Мануел Сарацин

Според Берлин Скопие не може да променя европейския транспортен Коридор №8

Северна Македония не оправда надеждите за конституционни промени и вписването на българите за малцинство, което е основно условие за да започне преговори с ЕС, каза пред БНР Мануел Сарацин, първият в историята на Германия специален пратеник за Западните..

публикувано на 28.07.24 в 09:35

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11