Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По-добрата Коледа" с Поли Генова

Много обичаме Коледа и с екипа ми жадувахме да направим нова българска музика, свързана с тези прекрасни празници, сподели певицата пред Радио България

7
Снимка: Facebook / Poli Genova

Една от любимите български изпълнителки, Поли Генова е сред най-успешните артисти у нас. На сцената е от ранна детска възраст – като част от Детска вокална група "Бон-Бон", по-късно с тийнейджърското трио LaTiDa. Поли е най-излъчваният изпълнител в българския ефир за 2021 г. с хитовете си Last Night и No More. През 2016 г. спечели престижното четвърто място на "Евровизия", а песента If Love Was a Crime, с която участва тогава, се превърна в европейски хит.

Преди дни излезе новият ѝ албум, който се нарича "По-добрата Коледа". Той съдържа 10 коледни песни, някои от тях са дуети с известните български звезди Орлин Горанов, Любо Киров, Орлин Павлов и Прея, които взеха участие в концерта-представяне на албума.


За Радио България Поли сподели, че през последните години с радост споделя времето си между музиката и грижите за семейството и двете си деца.

“Коледа вече не е същата, тя е по-добрата Коледа – казва обичаната певица. – Наистина моят живот е много по-различен, много по-смислен, много по-прекрасен откакто имам деца. Заедно с тях изживявам отново този прекрасен празник, толкова специален за всички нас – християните, които празнуваме Рождество Христово. Аз съм безкрайно благодарна за всичко, което имам в живота си, за всички любими хора, които са до мен и ме вдъхновяват всеки ден да пиша музика, да творя. Защото има смисъл да оставяме нещо след себе си, има смисъл да гледаме към бъдещето. У дома много обичаме Коледа. Съпругът ми не е българин, живял е в съвсем различна култура и винаги му е любопитно колко много традиции имаме за тези празници. Например специалната трапеза на Бъдни вечер, която винаги е постна, с нечетен брой ястия. Той много уважава това, че спазваме традициите и мога спокойно да кажа, че част от него вече се е превърнала в българска. На него му харесва в България, харесва му топлината, която хората тук му дават. Известно е, че ние сме отворени за чуждите култури и ги приветстваме. На всички хора, които не са българи това много им харесва.“

"По-добрата Коледа" е прекрасен подарък не само за всички почитатели на Поли Генова, но и за самата нея и екипа, с който работи.

“Този албум е много дълго, много силно желан. Работата по него отне години – на мен и на Йордан Митов от моя екип. Ние много обичаме Коледа и винаги сме искали да направим нещо различно, нещо, което да остане – нова българска музика, свързана с тези прекрасни празници. Целият творчески екип, който работи по проекта е фантастичен – като започнем от Борислав Бояджиев-Борче, който е музикален директор на всичките ми проекти досега. Той направи почти всички аранжименти. По-голяма част от песните са на неговия брат Румен Бояджиев, а текстовете – на Даниела Кузманова, тяхната майка, човек, с когото работя от ранна детска възраст. Има и чуждестранни автори, които са част от успешния екип, който работи с мен през последните години, хората, на които се доверявам. Всички песни в албума са ми много близки и предизвикват у мен вълнение и различни емоции, но в момента особено ми е любима "Падаща звезда", текстът ѝ е от Елена Сиракова – изключително талантлива млада дама, автор и на някои от вокалните аранжименти, заедно с другите две бек вокалистки. Няма по-голямо щастие от това да събера такъв прекрасен екип и да музицираме заедно на живо.“


Поли Генова покани българските си почитатели да видят и чуят записа на концертното представяне на албума на 26 декември, по една от националните телевизии. А на всички приятели на Радио България пожела светли и щастливи празници, здраве и да гледат по-позитивно на света около нас!

Снимки: Facebook / Poli Genova / Поли Генова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05