Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ръст на зимните туристи от традиционните за България пазари

Снимка: ски клуб "Банско-2000"

Винаги българите са основен дял сред туристите в страната, но тази година има и ръст на туристите от традиционните пазари, каза пред "Нова телевизия" служебният министър на туризма Илин Димитров. Резервациите от Израел са с 15% повече спрямо 2021 г., от Великобритания с 12% повече, от Румъния с 10% и от Гърция с 5 %. Северна Македония се задържа като пазар, а Русия по разбираеми причинни липсва, посочи Димитров. 

Поскъпването на услугите в българските ски-курорти е много по-малко, отколкото в конкурентните дестинации. Съотношението цена/качество е много добро. Проблем след Covid пандемията е отлива на желаеща да работят в сектора, допълни министърът.
По публикацията работи: Иво Иванов

БНР подкасти:

Още от категорията

Следпандемично: небивал интерес към екзотичните дестинации и круизните пътувания у нас

Раздвижване в туристическия сектор отбелязват туроператорите. Българите все повече пътуват, все по-често в чужбина и то с цел туризъм. През първия месец на годината малко повече от половин милион наши сънародници са се отправили зад граница, което..

публикувано на 28.03.23 в 12:07

Пристигнаха първите туристи за сезона по Южното Черноморие

С редовен полет от Варшава пристигнаха първите 173-ма чуждестранни туристи по Южното Черноморие. Те бяха посрещнати по традиция с воден салют и официална церемония на бургаското летище. Сезонът на летище Бургас за първи път започва толкова рано. От 6..

публикувано на 26.03.23 в 12:43
Дряновският манастир „Св. Архангел Михаил“

Дестинация Дряново – встрани от клишето на масовия туризъм

Дряново не е сред най-популярните ни туристически дестинации – за радост на хората, които търсят автентични преживявания, далеч от тълпите и клишетата на консумативното общество. Старопланинското градче предлага уют, спокойствие и най-вече – разходка..

публикувано на 24.03.23 в 12:00