Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Илиян Кузманов е високо оценен в британска литературна класация

2
Снимка: Facebook / Илиян Кузманов

Българският писател и журналист Илиян Кузманов оглави английската класация на Talk Radio за най-предпочитана книга във Великобритания, пише БТА. За книгата на българина "Дяволът аз го познавам" са гласували почти 10 000 човека, а зад себе си е оставил имена като Стивън Кинг, Джон Гришам и  вицепрезидента на САЩ Майк Пенс. Това е втората книга на родения в Пазарджик Кузманов. Преди това той успя да влезе в Топ 20 на Амазон с романа си "Ако срещнеш Буда, убий го!"

"Дяволът аз го познавам" е провокативен роман в традициите на Гьоте, Данте и Булгаков. Чрез магическия реализъм романът пресъздава най-тъмните страни на тоталитаризма и цената на свободата, описва своя книга авторът. Философската приказка вече беше и книга на месец септември в списание New York Weekly.


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Джералдин Чаплин е в България за „София филм фест“

Голямата актриса Джералдин Чаплин е в София като един от специалните гости на "София филм фест", съобщи БНТ. На международното филмово събитие тя ще представи най-новия си филм "Лука", в който изпълнява ролята на генерал. В лентата участва и българският..

публикувано на 24.03.23 в 18:17

България чества 30 години от присъединяването си към франкофонските страни

С изложбата “Посоки” на художници от франкофонски страни в галерия “Мисията” на Държавния културен институт към външно министерство беше отбелязана 30-ата годишнина от пълноправното членство на България в Международната организация на..

публикувано на 22.03.23 в 09:51
Пиер Колио
Снимка: Facebook/InstitutFrancaisdeBulgarie

За френското влияние в България и трите десетилетия в клуба на франкофонските държави

На 20 март отбелязваме Международния ден на франкофонията. На тази дата е учредена Агенцията за културно и техническо сътрудничество в Ниамей, Нигер, преименувана по-късно на Международна организация на франкофонията /МОФ/, в която България членува вече..

публикувано на 20.03.23 в 06:25