Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският патриарх отправи послание към православните вярващи

Снимка: БГНЕС

Негово Светейшество българският патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на Българската православна църква отправиха патриаршеско и синодално Рождественско послание към миряните в България и извън пределите ѝ.

"Днес, когато нашият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни борби и противоречия, когато благоволението между хората все повече отстъпва пред враждата и непоносимостта към другия, когато военните конфликти като средство за разрешаване на споровете ни не само не намаляват, но възприемат все по-застрашителни размери и съсипват милиони човешки съдби, ние отново имаме една единствена истинска надежда и тя е нашата вяра и упованието ни в Божията благост и Божията всеопрощаваща любов“, подчертават патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод. „Да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към друг - дори и към враговете си. Да не позволяваме на страстите и гнева да владеят над нас, но да ценим и уважаваме всеки човешки живот“, отбелязват владиците и призовават във всекиго да търсим и да откриваме не свой враг и противник, а наш ближен. „Всесърдечно поздравяваме с празника на Христовото Рождество всички верни чеда на светата ни Църква - в пределите на Родината и далеч от нея, с благопожелания за мир и радост в Господа!", отправят благослов патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на БПЦ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05