Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският патриарх отправи послание към православните вярващи

Снимка: БГНЕС

Негово Светейшество българският патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на Българската православна църква отправиха патриаршеско и синодално Рождественско послание към миряните в България и извън пределите ѝ.

"Днес, когато нашият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни борби и противоречия, когато благоволението между хората все повече отстъпва пред враждата и непоносимостта към другия, когато военните конфликти като средство за разрешаване на споровете ни не само не намаляват, но възприемат все по-застрашителни размери и съсипват милиони човешки съдби, ние отново имаме една единствена истинска надежда и тя е нашата вяра и упованието ни в Божията благост и Божията всеопрощаваща любов“, подчертават патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод. „Да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към друг - дори и към враговете си. Да не позволяваме на страстите и гнева да владеят над нас, но да ценим и уважаваме всеки човешки живот“, отбелязват владиците и призовават във всекиго да търсим и да откриваме не свой враг и противник, а наш ближен. „Всесърдечно поздравяваме с празника на Христовото Рождество всички верни чеда на светата ни Църква - в пределите на Родината и далеч от нея, с благопожелания за мир и радост в Господа!", отправят благослов патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на БПЦ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неправителствено сдружение с кампания за справянето с нерегламентираните сметища у нас

Сдружение "BG Бъди активен" отправя покана до НПО организации, спортни клубове и образователни институции с цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи във връзка с кампанията "НЕ на незаконните сметища", с фокус..

публикувано на 28.07.24 в 10:25
Мануел Сарацин

Според Берлин Скопие не може да променя европейския транспортен Коридор №8

Северна Македония не оправда надеждите за конституционни промени и вписването на българите за малцинство, което е основно условие за да започне преговори с ЕС, каза пред БНР Мануел Сарацин, първият в историята на Германия специален пратеник за Западните..

публикувано на 28.07.24 в 09:35

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11