Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледари от клуб "Нестинари" представиха в Берлин българските традиции

Снимка: Клуб "Нестинари"

Част от мъжкия състав към Клуба за български хора и танци "Нестинари" - Берлин за първи път организираха коледарска група в немската столица. На техните обредни песни се насладиха местни жители и туристи пред едно от емблематичните места в Берлин - Бранденбургската врата.

Коледарската група отправи чрез "Радио България" пожелание до всички българи, където и да са по света да бъдат здрави и единни! "Уютни празници на всички, а ние ще поддържаме българските обичаи!", отбелязват от клуб "Нестинари".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сградата на Българската православна църква

В българската църква в Монреал ще отбележат Успение на Света Богородица

В българската православна църква "Св. Иван Рилски“ в Монреал, Канада, днес, 15 август, от 10.00 ч. ще бъде отслужена Света Литургия в чест на празника Успение на Света Богородица. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на църковната община...

публикувано на 15.08.24 в 03:35

Млади дарования от Благоевград ще пеят рок в Босилеград

Рок концерт с участието на ученици от музикалната школа "Престо“ (Presto Music School) – Благоевград, ще се проведе в сряда вечер, 14 август, в центъра на Босилеград, пред сградата на Пощата, от 19:30 часа. Събитието е организирано от Сдружение "ГЛАС" -..

публикувано на 14.08.24 в 12:47
Снимка: Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Отличиха с награда българския вестник във Великобритания "БГ БЕН"

Директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова връчи почетен плакет на българския вестник "БГ БЕН" във Великобритания по случай 20-годишнината на медията. Отличието е присъдено и за активното им участие в живота на..

публикувано на 14.08.24 в 08:37