Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Българската Коледа” подкрепя децата с редки генетични заболявания

Снимка: Президентската администрация

Артисти, музиканти, спортисти и медии подкрепиха 20-тото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ под патронажа на президента Румен Радев. Тази година кампанията е посветена на децата с редки генетични заболявания. Над 2 720 000 лв. достигна набраната сума след края на благотворителния спектакъл, който се състоя на 25 декември в Народния театър „Иван Вазов“. На сцената се изявиха също Симфоничният оркестър на БНР и Детският радиохор. Националното радио излъчи концерта пряко в ефир.

В залата присъстваха президентът и съпругата му, представители на служебното правителство, политици и общественици. 

Благотворителната инициатива ще продължи до ноември 2023 г. Начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на портала на инициативата: www.bgkoleda.bg




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Камъкът от Хирошима”

"Камък от Хирошима" представят в музея "Земята и хората"

В софийския музей "Земята и хората" днес отбелязват Деня на милосърдието, учреден, за да ни напомня за жертвите на ядрените бомбардировки, тероризма и войните. По традиция в този ден в зала "Гигантски кристали" се експонира "Камък от Хирошима" ...

публикувано на 06.08.24 в 07:05

На Преображение ще вали само в североизточните райони

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Във вторник , 6 август, облачността ще е променлива, по-значителна в..

публикувано на 05.08.24 в 19:40
Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26