Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията по околна среда ще следи за чистотата на въздуха в Калотина

Снимка: БГНЕС

Мобилен екип ще следи на място за качеството на въздуха в района на с. Калотина, след като товарен влак, превозващ амоняк, дерайлира в Източна Сърбия. Експертите ще следят показателите чрез мобилна автоматична станция, поставена в близост до граничния пункт и тя ще остане там в следващите дни. Българските контролни органи по околна среда са в комуникация със сръбските си колеги.

Информацията от страна на сръбския орган по околна среда е, че не са отчетени превишения на нормите за качество на въздуха. От сръбска страна ще информират българските органи ако бъде отчетена промяна в ситуацията, предава БТА.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключва предизборната кампания за изборите "2 в 1" в България

Днес е последният ден от предизборна кампания за изборите "2 в 1" в България - за национален и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни. Кампанията за евроизборите остана в сянката на поредния предсрочен парламентарен вот в България..

публикувано на 07.06.24 в 17:25
Галин Цоков

Зрелостниците през 2024 г. показаха рекордни резултати на изпита по български

Най-високият резултат, отчитан досега на матурата по български език и литература е постигнат през 2024 г. – 58,48 е средният брой получени точки.  Добър 4.32 е средният успех на зрелостниците, а миналата година е бил 3.93. Той е с няколко..

публикувано на 07.06.24 в 15:40

Ново измерване съкрати 8 кв. км. от територията на България

Територията на България за 2 години намаля минимално, сочи Националният статистически институт (НСИ). Към 31 декември 2023 г. територията на страната, изчислена от НСИ на базата на цифрови модели на кадастралната карта е 110 996,76 кв. км. През..

публикувано на 07.06.24 в 15:35