Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близките на загиналите в катастрофа у нас румънци настояват за обезщетение от над 10 млн. евро

Снимка: БГНЕС

Рекордни искове за повече от 10 млн. евро са предявили близките на загиналите румънски граждани в катастрофата край великотърновското село Куцина на 6 август т.г., съобщи кореспондентът на БНР Здравка Маслянкова. Единственият обвиняем по делото е турският шофьор на автобуса, който все още чака правосъдие в ареста.

Най-сериозната сума – над 8 млн. евро, са поискали близките на загиналата румънка Елена Чапота. Адвокатите им настояват детето на жертвата да получи 5 млн. евро, както и по 1000 евро месечна издръжка, докато исковете за майката и двамата братя на Чапота възлизат на по 1 млн. евро. Делото е насрочено за 20 януари догодина във Великотърновския окръжен съд.

Експертизи показаха, че автобусът се движил със скорост от 130 км/ч. при разрешени 80 км/ч. В катастрофата загинаха четирима румънски и турски граждани, а осем бяха тежко ранени.

.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06