Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Везенков е Спортист на годината в България

Александър Везенков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Баскетболистът Александър Везенков бе определен за Спортист на годината в България, след като триумфира в традиционната анкета сред спортните журналисти в страната. В 65-то издание на престижната класация, борецът Кирил Милов и скиорът Алберт Попов допълват призовата тройка. Най-добрите родни атлети бяха определени от гласовете на 102 действащи спортни журналисти от 40 печатни и електронни медии.

През изминалата година Везенков отбеляза скок в кариерата си, печелейки отличието за най-полезен играч на осмия кръг в Евролигата по баскетбол за мъже. През 2022 той записа и рекорден коефициент на ефективност. По-рано този месец Везенков спечели и приза Спортен Икар. Неоспоримият фаворит на публиката отново е Александър Везенков, за когото са гласували над 3400 фенове.

Атлет с увреждания №1 е Георги Иванов, отново баскетболист, в националния ни отбор по баскетбол на колички и взима статуетката с 250 точки. Националният ансамбъл по художествена гимнастика печели първото място в категорията Отбор на годината с 630 точки. Тяхната треньорка Весела Димитрова за четвърти път печели титлата в традиционната анкета на вестник „Труд“ - „Треньор на годината“. Челната тройка се допълва от националния баскетболен отбор (мъже) – 160 т. и отборът по щафетно плуване 4х200 метра със 120 т.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03