Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Учениците от училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк с новогодишен поздрав към българите по света

Готов е и календарът на школото за 2023 година

Снимка: facebook.com/hristobotevschool

Ситно шопско хоро избраха възпитаниците на най-голямото българско училище в Ню Йорк за новогодишния си поздрав към всички родители, учители, съученици и към всички българи по света. Видеото с великолепното  изпълнение на танцьорите от голямата танцова група на школото е съпроводено от пожеланието да изпратим отиващата си 2022 година със звънки шопски ритми, хармония и красота. Изпълнението може да бъде видяно от фейсбук страницата Училище "Христо Ботев" в Ню Йорк - ТУК

В навечерието на Рождество Христово децата изработиха и календар за 2023 година с фотоси от преписа на „История славянобългарска“, направен от учениците по повод 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „ История славянобългарска“.


Училище „Христо Ботев“ е създадено през 2005 година, а от 2012 е вписано официално в Списъка на българските неделни училища в чужбина. То е най-голямото българско учебно заведение на територията на 5 прилежащи щата – Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът, Делауер и Пенсилвания. В него се обучават близо 150 възпитаници, от 1 до 12 клас, както и детски и подготвителни групи.

По публикацията работи: Красимир Мартинов

Още от категорията

В Северна Македония българите ще гласуват под натиска на стигматизацията

Около 120 000 македонци имат официално българско гражданство. Повечето от тях са в страни от ЕС. Около 30 000 са в Северна Македония, пише в сайта tribuna.mk журналистът Владимир Перев. Едва169 души обаче са заявили, че ще гласуват на 2 април в..

публикувано на 28.03.23 в 12:41
Къщата на Димитър Талев в Прилеп

Въпрос на редовен бюджет е да се отделят пари за къщата на Димитър Талев

От над 17 000 неправителствени организации, които са регистрирани в Северна Македония, първите два културни клуба, с които Скопие се захвана, бяха български, коментира външният министър Николай Милков пред телевизия Bulgaria On Air. Съдбата на..

публикувано на 26.03.23 в 11:24
Служебният министър на външните работи Николай Милков.

Сърбия не изпълнява споразуменията за правата на българите

Спазването на правата на българите в Западните покрайнини е елемент от критериите, които наблюдаваме, при преговорите на Сърбия за членство в ЕС, каза външният министър Николай Милков пред Bulgaria On Air. Той подчерта, че между България и Сърбия са..

публикувано на 26.03.23 в 10:56