Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк с новогодишен поздрав към българите по света

Готов е и календарът на школото за 2023 година

Снимка: facebook.com/hristobotevschool

Ситно шопско хоро избраха възпитаниците на най-голямото българско училище в Ню Йорк за новогодишния си поздрав към всички родители, учители, съученици и към всички българи по света. Видеото с великолепното  изпълнение на танцьорите от голямата танцова група на школото е съпроводено от пожеланието да изпратим отиващата си 2022 година със звънки шопски ритми, хармония и красота. Изпълнението може да бъде видяно от фейсбук страницата Училище "Христо Ботев" в Ню Йорк - ТУК

В навечерието на Рождество Христово децата изработиха и календар за 2023 година с фотоси от преписа на „История славянобългарска“, направен от учениците по повод 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „ История славянобългарска“.


Училище „Христо Ботев“ е създадено през 2005 година, а от 2012 е вписано официално в Списъка на българските неделни училища в чужбина. То е най-голямото българско учебно заведение на територията на 5 прилежащи щата – Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът, Делауер и Пенсилвания. В него се обучават близо 150 възпитаници, от 1 до 12 клас, както и детски и подготвителни групи.

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изтича срокът, в който мисиите ни зад граница да поискат съгласие за провеждане на избори

Днес изтича срокът, в който ръководителите на българските мисии зад граница трябва да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на избори на 9 юни т.г. и разкриване на секции в дипломатическите и консулските мисии и извън тях...

публикувано на 14.04.24 в 10:58

В Канада ще честват Ден на България в Шипка, Онтарио

От Генералното консулство на България в Торонто поканиха наши сънародници в Канада и канадските граждани да отпразнуват заедно Деня на България в град Шипка. Градчето в провинция Онтарио е основано преди повече от 150 години, а името му е вдъхновено..

публикувано на 14.04.24 в 05:05
Росен Плевнелиев (вдясно)

Президентът Росен Плевнелиев сред лекторите на Bulgaria Wants You в Берлин

С видео на чужденци, избрали да живеят в страната ни, започна днешният кариерен форум за българи в чужбина “Кариера и живот – защо в България?“, който се провежда в Берлин.  “ Живеем в 21-ви век и има много мостове и начини, с които да бъдеш близо..

публикувано на 13.04.24 в 15:49