Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новогодишната нощ

Президентът на България отправи пожелания за здраве, любов и благоденствие

За гражданската енергия няма непостижими цели, изтъкна Румен Радев

Снимка: Прессекретариат на президента

В традиционното си новогодишно обръщение към българския народ, минути преди края на 2022 година, изпълнена с кризи и предизвикателства, държавният глава Румен Радев посочи, че „именно в моментите на изпитания, когато залогът бе човешкият живот и нашата съвест, обществото ни доказа съпричастност и духовна сила, зрялост и единение, за да ни върне вярата, че България ще пребъде“.

По думите на Радев, институции и граждани са си подали ръка, за да приютят търсещите спасение от войната в Украйна, да потушат летните пожари и да окажат помощ на пострадалите при наводнението в Карловско, да намерят изгубения Александър, да подкрепят каузата за здравето на българските деца“.


„Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не за спасение поединично, а за възхода на цялата нация, където всеки може да се гордее, че е част от общия успех“, изтъкна президентът и благодари на всички, които през изминалата година са се борили за една по-добра България.

"Никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, за нашето достойнство и място под слънцето, за бъдещето на нашата родина и за децата на България“, добави Румен Радев и изрази надежда, че през идната година приоритетите на българския парламент ще съвпаднат с тези на гражданите, а политическите партии ще поемат своята отговорност за дългосрочното устойчиво развитие на България.

Държавният глава пожела Новата 2023 година да ни донесе мир, да я посрещнем с вяра в себе си и надежда за бъдещето, да надмогнем апатията и разделението, защото само единни със силата и таланта на цялата нация можем да градим онази България, в която децата ни да остават и с която да се гордеят.

„Вдигайки чашите да благодарим на всички близки и приятели за обичта и подкрепата, да отдадем дължимото и на онези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост, да пожелаем спорна година и на нашите сънародници по всички краища по света. Нека новата година прекрачи прага на домовете ни със здраве, любов и благоденствие“, каза в заключение държавният глава.  


По публикацията работи: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сау Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в общ. Аксаково,  недалеч от морската ни столица и голям туристически град – Варна, Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54