Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Песен полет от група "Габана"

Снимка: YouTube

Класическият рок квартет "Габана" се доказа през годините като една от групите, оформящи съвременната българска алтърнатив рок сцена.

Ангел Дюлгеров – китара, Виктор Стамболов – вокал и китара, Никола "Никсън" Джоков – барабани и Стойко Милев – бас се събират в зората на новото хилядолетие в Пловдив. За повече от две десетилетия момчетата ни дадоха много авторски песни, повечето от тях събрани в три албума. Още първият им носи през 2006 г. номинация за най-добър рок албум на Музикалните награди на телевизионния канал ММ. Десет години по-късно се появява и втората колекция – Lovepill. 

Последният им, трети албум, озаглавен "Пулс", представя десет песни на български език. След синглите "Пулс", "Време" и "Мечта", четвъртият актуален сингъл от албума е "Птица".


По публикацията работи: Иван Петров

Още от категорията

Спектакълът "Аз съм Пирин" почита проф. Кирил Стефанов

Ансамбъл "Пирин" – Благоевград е подготвил концерт-спектакъл, озаглавен "Аз съм Пирин" в чест на 90-годишнината от рождението на забележителния композитор, диригент и дългогодишен ръководител на ансамбъла проф. Кирил Стефанов . Събитието ще се..

публикувано на 28.03.23 в 06:10

Бойка Присадова – "Соньо, ти мой соньо"

Всяко пътуване из Родопа планина е незабравимо – ще ви кажат вкусилите веднъж аромата на борови гори и тучни поляни. Но величието си тази българска планина дължи и на хората и песните им. Не е възможно да си в Родопите, да чуеш и да не се възхитиш от..

публикувано на 27.03.23 в 10:15

Омара Портуондо с концерт в София на 12 юни

Гранд дамата на кубинската музика и неофициален посланик на Хавана по света Омара Портуондо идва за концерт в София на 12 юни в НДК. Концертът на харизматичната певица е част от световното й турне с името VIDA. Звездата на Омара изгрява през 50-те години..

публикувано на 17.03.23 в 15:12