Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"WinterLand“:

Вълшебството на китайските светещи фенери в софийския парк "Възраждане“

Снимка: предоставена от организаторите

София се присъедини към поредицата от градове като Ню Йорк, Лондон, Берлин, Хонг Конг и др., в които се провеждат фестивали на китайските фенери с впечатляващи светещи скулптури. Посетителите на столичния парк "Възраждане“ могат да видят и преживеят феерия от цветове и светлини.  Над 170 светещи инсталации на любими животни, цветя, дървета, футуристични форми пренасят малки и големи в паралелна реалност, където приказките оживяват.


Вълшебният парк "WinterLand” представя традициите на посрещането на китайската нова година, научаваме от БТА. Паркът посреща гостите си с впечатляващи тигри насред джунглата, подскачащи над водата делфини, бебе-слонче в реални размери, розови фламинги, градина с гигантски плодове в пъстри цветове и любими герои на децата…

Инсталациите, използващи икономични LED-светлини, са създадени съвместно с експерти-дизайнери и инженери от Китай и могат да бъдат разгледани до края на февруари от 14 до 22 часа.

Освен светлинната феерия, в софийския парк "Възраждане" има и ледена пързалка за любителите на зимните кънки. В откритата паркова среда жители и гости а столицата се радват на чудесните условия за пързаляне, както и на възможностите за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

Ледената пързалка е част от многофункционалния комплекс „Спортна София“ с площ от 800 кв. м. и капацитет до 100 ползватели. "Възраждане" е най-новият столичен парк. Намира се в ж.к. Зона Б-5 и е лесно достъпен чрез градския транспорт.

Съставил: Венета Николова

Снимки: предоставени от организаторите
По публикацията работи: Марта Рос

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете,..

публикувано на 12.07.24 в 08:23

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

Оранжев код за много горещо време е подаден за цялата страна

В петък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 20° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По..

публикувано на 11.07.24 в 19:05