Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Произведения на Димитър Ненов и Ференц Лист ще звучат в Българския културен институт в Париж

Венета Нейнска
Снимка: neynska.com

Класически кино-концерт на пианистката Венета Нейнска е първото за годината събитие, организирано от Българския културен институт в Париж. Концертът е на 12 януари, в галерията на института. Изпълненията на българката, завършила класа на световноизвестния пианист Джон Пери, ще бъдат посветени на композитора, пианист и интелектуалец Димитър Ненов.

“Личността на композитора ще бъде представена и с кратък документален филм "Димитър Ненов, измеренията на изяществото“. В програмата на Венета Нейнска е включена и музика на любимия на самия Димитър Ненов композитор, Ференц Лист“ - съобщават от Българския културен институт във френската столица. Димитър Ненов е автор на произведения за симфоничен оркестър, вокално-инструментални творби и клавирни пиеси. Музиката му е възприета като образец от редица композитори от следващи творчески генерации, които търсят и утвърждават нови пътища в българската музика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Средновековни църкви отварят врати за музикалния фестивал Arbanassi Summer Music

За четиринайсета година камерна музика ще звучи в средновековните църкви-музеи “Св. Архангели Михаил и Гавраил” и “Св. Георги” в архитектурния резерват Арбанаси. От днес до 12 юли сред прекрасната акустика на храмовете музиканти от Белгия,..

публикувано на 07.07.24 в 06:00

"Направен за мен" – заявка за летен хит на Елия Тодорова

" Направен за мен " е третият авторски сингъл на младата и талантлива певица Елия Тодорова, а самата тя го определя като най-динамичния в репертоара си. Успешните два проекта – " Облак " и " Малини "  ѝ донесоха популярност като солова..

публикувано на 05.07.24 в 10:15

Летните вечери в София стават още по-романтични – започва A to JazZ

Едно от най-очакваните културни събития в лятна София започва днес. За 13-а година фестивалът A to JazZ ще преобрази Южния парк 2 в споделена, творческа и екосъобразна културна градска сцена. Меломаните в столичния град ще бъдат..

публикувано на 04.07.24 в 05:15