Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът разглежда Декларацията за приоритетите в управлението на ПП

Снимка: БГНЕС

На днешното си заседание депутатите ще обсъдят проекта на Декларация за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на България и мерките, необходими за тяхното постигане.

Документът е изготвен от получилата втория мандат за съставяне на кабинет партия "Продължаваме промяната" след сондиране на приоритетите на останалите парламентарни сили.

Ако декларацията не получи подкрепа, ПП ще върне мандата неизпълнен и ще отвори път за връчването на третия последен възможен мандат в рамките на 48-ия парламент, каза по-рано номинираният за премиер Николай Денков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за..

публикувано на 08.05.24 в 06:45