Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Турция засилват партньорството в борбата с трафика на мигранти

Снимка: БГНЕС

България и Турция потвърждават общия ангажимент на двете държави за гарантиране защитата на правата на своите граждани и на границите на евроатлантическата зона. Това стана ясно на среща днес в Анкара на главния прокурор на България Иван Гешев с Мехмет Акарджа, председател на Върховния съд на Турция, и турския главен прокурор Бекир Шахин.

Главните прокурори на двете страни подчертаха необходимостта от задълбочаване на партньорството за противодействие на нелегалната миграция и тероризма. Те акцентираха върху засилване на действията по пресичане на каналите за трафик на мигранти и наказателното преследване на организаторите на този вид престъпления.

В рамките на визитата в Република Турция главният прокурор Иван Гешев ще проведе срещи и с министъра на правосъдието Бекир Боздаг и министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10

Военноморските сили празнуват 145-ата годишнина от основаването си

Сто четиресет и пет годишнината от създаването на българските Военноморски сили ще бъде отбелязана тази вечер в Русе. В 20,00 ч. пред Доходното здание ще се състои празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, с който..

публикувано на 05.08.24 в 07:00

Ардино предлага едноседмична празнична програма за опознаване на родопския град

Четвъртото издание на “Дните на Ардино 2024” и “Фестивал на чистите храни от Родопите” тази година ще премине под мотото “Ръка за ръка за Ардино”. Едноседмичната проява, която започва от днес, ще предложи културни, образователни и спортни събития...

публикувано на 05.08.24 в 06:00