Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер: Срокът за предоговаряне на Плана за възстановяване може да постави клопка

Снимка: БГНЕС

Служебният вицепремиер Атанас Пеканов започва през следващата седмица разговори с представители на Европейската комисия относно процедурата за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в областта на енергетиката. Това съобщи премиерът Гълъб Донев по повод вчерашното решение на Народното събрание, което цели да бъдат запазени въглищните централи в Маришкия басейн.

Според министър-председателя предоговарянето е продължителен процес, а заложеният от парламента срок до 31 март т.г. може да постави клопка пред осъществяването му. “Представете си как Франция, Германия, Италия и другите държави-членки на ЕС трябва да се съобразят със срока, който определя Народното събрание”, обърна се той към депутатите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приемат кандидатури за резиденция за литературни преводачи от български

До 9 октомври е крайният срок за кандидатстване за изследователски резиденции за литературни преводачи от български език по проекта Archipelagos, съобщи фондация "Следваща страница". Резиденциите ще се състоят в Къщата за литература и превод в София през..

публикувано на 26.07.24 в 13:51
Доц. д-р Петър Шишков

Загиналият след избухването на складовете в Елин Пелин е виден учен, пиротехник

Именитият български учен доц. д-р Петър Шишков е загиналият при експлозиите в складовете за пиротехника в гр. Елин Пелин, предаде БГНЕС. Академичната общност на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" отдава почит и уважение към значимото дело и..

публикувано на 26.07.24 в 13:19

УНСС е единственото висше икономическо училище в класацията на QS World University

Университетът за национално и световно стопанство е сред четирите български висши училища и единственото икономическо в престижната класация на европейските университети QS World University Rankings, съобщи пресцентърът на учебното заведение. УНСС се..

публикувано на 26.07.24 в 12:13