Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” сезира ДАНС за бездействие на “Булгаргаз” относно дълга на ТЕЦ Варна

ТЕЦ Варна

“Продължаваме промяната” обяви, че е сезирала ДАНС за възможно престъпно деяние срещу енергийната и националната сигурност на страната. В периода януари-април м.г. по договора на обществения газов доставчик “Булгаргаз” с ТЕЦ Варна за доставката на природен газ – подписан при управлението на ГЕРБ, централата не е платила получените количества на стойност над 37 млн. лв., твърдят от партията.

“ТЕЦ Варна дълги години беше сред производствените обекти, на които държавата възлага функции като „студен резерв“. По време на управлението на ГЕРБ държавата предостави на почетния председател на ДПС Ахмед Доган кея и съоръженията на пристанището в ТЕЦ Варна за безвъзмездно ползване до 2054 г. При встъпване в длъжност на редовното правителство задълженията на ТЕЦ-а вече бяха достигнали над 30 млн. лв.”, пише в прессъобщението.

В него се подчертава, че ръководството на “Булгаргаз”, назначено от кабинета на ПП, е предприело правни действия срещу длъжника. От партията обвиняват сегашния изпълнителен директор на дружеството в бездействие, с което потенциално е нанесъл вреди на националния интерес и евентуално в полза на ТЕЦ Варна.Още от категорията

Българо-турски бизнес форум се открива в Бургас

Българо-турски бизнес форум с двустранни срещи се организира днес в Бургас от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Ще се обсъждат възможностите за финансиране по европейски програми, стартъпите в България и Турция,..

публикувано на 23.03.23 в 06:15

Износът на енергийни източници от САЩ за България е нараснал над 30 пъти

България изнася за САЩ стоки на стойност от 1,2 милиарда щ.д., което представлява стабилен ръст. Това се посочва в Доклад за трансатлантическата икономика за 2023 г., представен на 21 март в Брюксел и Вашингтон. Документът се изготвя по поръчка на..

публикувано на 22.03.23 в 16:11

Очертаха 2025 г. като хоризонт за влизане на България в еврозоната

Надявам се България да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 г, заяви служебният вицепремиер по управление на евросредствата Атанас Пеканов пред експертен дебат в София по темата „България готова ли е за еврозоната?". Въпрос на време е България да..

публикувано на 22.03.23 в 08:29