Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разчистиха железопътната линия София-Белград при Пирот

Последната изправена цистерна с амоняк край Пирот
Снимка: Сръбското министерство на строителството

Последната цистерна от композицията с амоняк, която излезе от релсите край Пирот беше вдигната. Това стана благодарение на българските герои, съобщи местното издание „Пирот плюс“ и разпространи поредица от видеа.

В тях се благодари на българските участници в операцията, които с изпратени от българските железници кранове изправиха и изтеглиха 4-те дерайлирали цистерни с опасния газ амоняк. Преди 22 дни на 25 декември четири вагона с амоняк излязоха от релсите на жп линията Пирот - Димитровград. При тежкия инцидент загинаха двама души, като железопътната линия от България през Сърбия към Централна Европа остана задълго блокирана. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30