Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение за опасен вятър над цялата страна

Снимка: БГНЕС

В областите Враца и Монтана има червен код за силен вятър заради скорост на стихията до 130 км. в час. Втора степен - оранжев код има за София бласт Ловеч, Габрово, Велико Търново, Хасково и Кърджали. Поривите на вятъра в Търговищко са до 61 км. в час.  

Във Враца е обявено частично бедствено положение. Над 50 са сигналите за паднали дървета, увредени покриви и фасади, счупени витрини. В някои квартали и села е прекъснат тока. Гражданите са призовани да не излизат навън.  

69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини са отработили службите в София.  

От вътрешното министерство посъветваха заради опасност от падащи предмети, да не се застава на открито. При нужда навън да се влиза в обществени сгради, подлези или в друг подслон. С коли да се спира на открито място, далече от електропроводи, дървета и надвиснали скали. Сред природата да се заемат възможно най-ниските места до отминаване на опасността. 

В четвъртък ще остане много ветровито. Над Източна България и по северните планински склонове ще духа бурно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България".  "Включването на..

публикувано на 22.08.24 в 09:19