Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско момиче впечатли журито в конкурс за красиви и даровити деца в Тайланд

Снимка: личен архив

Преди да проговоря още на две години съм започнала да пея, казва ученичката от Четвърта езикова гимназия във Варна Божана Атанасова, която завоюва няколко първи награди от световния конкурс “Kids Star International”, проведен в гр. Патая, Тайланд. Тя е взела призови отличия за позиране във фотосесия, за представяне на вечерен тоалет и за цялостно представяне.

Българката е била отличена и в друга много важна категория – представяне на национален костюм. Божана казва, че в нея конкуренцията е била изключително силна, тъй като е имало момичета облечени в изключително пищни костюми, украсени с пера на птици и екзотични животни и растения. Но журито е било впечатлено от автентичен варненски костюм на лазарка, с който Божана е избрала да представи България.


Носията е изключително пъстра, обшита с бродерии и с много красив аксесоар за главата. Така, благодарение на нашата участничка, за пръв път в историята на конкурсите в Азия, българска носия се класира в челната тройка на отличените участници. В Тайланд младата варненка е представила и своя певчески талант, като е изпълнила песен на три езика – френски, английски и български.

Снимки: личен архив

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Велопоход в полза на страдащите от хемофилия се провежда в София, Пловдив и Варна

700 са българите, диагностицирани с хемофилия. От тях 100 са деца. Заболяването обикновено е наследствено, а препоръката към семействата е да изследват новородените си момченца още при раждането. Доскоро се смяташе, че само мъжете могат да бъдат..

публикувано на 20.04.24 в 06:35

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00