Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българско момиче впечатли журито в конкурс за красиви и даровити деца в Тайланд

Снимка: личен архив

Преди да проговоря още на две години съм започнала да пея, казва ученичката от Четвърта езикова гимназия във Варна Божана Атанасова, която завоюва няколко първи награди от световния конкурс “Kids Star International”, проведен в гр. Патая, Тайланд. Тя е взела призови отличия за позиране във фотосесия, за представяне на вечерен тоалет и за цялостно представяне.

Българката е била отличена и в друга много важна категория – представяне на национален костюм. Божана казва, че в нея конкуренцията е била изключително силна, тъй като е имало момичета облечени в изключително пищни костюми, украсени с пера на птици и екзотични животни и растения. Но журито е било впечатлено от автентичен варненски костюм на лазарка, с който Божана е избрала да представи България.


Носията е изключително пъстра, обшита с бродерии и с много красив аксесоар за главата. Така, благодарение на нашата участничка, за пръв път в историята на конкурсите в Азия, българска носия се класира в челната тройка на отличените участници. В Тайланд младата варненка е представила и своя певчески талант, като е изпълнила песен на три езика – френски, английски и български.

Снимки: личен архив

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

Удължава се трудовата подкрепа на украинците в България

От началото на април се удължава изпълнението на проект „Солидарност“, финансиран чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Така Агенция по заетостта ще продължи да оказва подкрепа за бърза трудова интеграция на украински граждани,..

публикувано на 27.03.23 в 19:11

България днес – 27 март 2023 г.

Животът е сцена, а сценария на собствената си пиеса пише всеки един от нас – някой със смелост, друг с въображение, а трети… оставяйки се по течението. Какво ни липсва, за да може България да напредва и да се развива? За журналиста Александър Детев..

публикувано на 27.03.23 в 19:00

Остава в сила предупреждението за силен вятър над цялата страна

Във вторник  през България ще преминава студен фронт с облаци и валежи на североизток и от сняг. Минималните температури ще са от 1 до 6°. В София ще е 1°. Максималните температури ще са от 5 до 10°, в столицата ще е до 5°. По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.03.23 в 18:15