Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско момиче впечатли журито в конкурс за красиви и даровити деца в Тайланд

Снимка: личен архив

Преди да проговоря още на две години съм започнала да пея, казва ученичката от Четвърта езикова гимназия във Варна Божана Атанасова, която завоюва няколко първи награди от световния конкурс “Kids Star International”, проведен в гр. Патая, Тайланд. Тя е взела призови отличия за позиране във фотосесия, за представяне на вечерен тоалет и за цялостно представяне.

Българката е била отличена и в друга много важна категория – представяне на национален костюм. Божана казва, че в нея конкуренцията е била изключително силна, тъй като е имало момичета облечени в изключително пищни костюми, украсени с пера на птици и екзотични животни и растения. Но журито е било впечатлено от автентичен варненски костюм на лазарка, с който Божана е избрала да представи България.


Носията е изключително пъстра, обшита с бродерии и с много красив аксесоар за главата. Така, благодарение на нашата участничка, за пръв път в историята на конкурсите в Азия, българска носия се класира в челната тройка на отличените участници. В Тайланд младата варненка е представила и своя певчески талант, като е изпълнила песен на три езика – френски, английски и български.

Снимки: личен архив

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05

България днес - 26 юли 2024 г.

В предаването ни „България днес“ отдаваме значимото на световния празник на духа и спорта, който се открива официално в Париж тази вечер. Спираме се на българското участие на летни олимпийски игри в исторически контекст, разговаряме и с една от..

публикувано на 26.07.24 в 19:00

България ще се опита да влезе в еврозоната на 1 юли 2025 г.

114 депутати от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", ДПС и 10 независими подкрепиха на първо четене законопроекта на правителството за въвеждане на еврото в България. Нормата утвърждава, че през първия месец ще се ползват и двете..

публикувано на 26.07.24 в 18:11