Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Ковачев дебютира с "Главна роля"

Снимка: личен архив

Младият Константин Ковачев разказва какво е да дебютираш на музикалната сцена с "Главна роля". Това е заглавието на първата му авторска песен, която 25-годишният Косьо записва при музикалния си педагог Миша Илиев от "Вокализирай това".

Интересите му са разностранни – завършва Софийската математическа гимназия, после три години учи психология в Шотландия, а в момента работи в IT сектора. Въпреки това музиката винаги е играла главна роля в живота му – започнал с училищната си банда "Хърс", свирил на софийската клубна сцена, като за последните пет години е написал над 350 песни. "Главна роля" е първата от тях, с която избира да се представи публично. За нея Константин Ковачев разказва:

"Главна роля" пея за това как лиричният герой не съумява да намери мястото си в живота. В началото обвинява звездите (макар и шеговито), но бързо осъзнава, че сам не си е взел дъждобрана за дъжда, който се излива върху него. В края на песента се минава и в множествено число, може би като мой мета-коментарна ситуацията ни в България. Е, все пак с предложено решение - сами да поемем отговорност."

Негови са вокалите, акустичните китари, солото на ел. китара и аранжиментът. Бас - Елена Тотева, микс и мастеринг - Мартин Стоянов, който също помага по аранжимента, беквокали - Милена Генева.

"Главна роля така и не намерих в този театър пълен с надежди.

Главна роля щеше да ми тича, но вечно друг я взима. "


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25