Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

След консултации президентът ще насрочи дата за предсрочни избори

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

След консултации с Централната избирателна комисия ще взема решение за разпускане на 48-ия парламент и дата за следващите предсрочни избори, каза президентът Румен Радев.

След връщането на мандата Нинова каза, че очаква трудна предизборна кампания, заради умората в хората от избори и апатията към политическия живот. "Ще изчакаме изборите и ще решим с кои ще си партнираме. Ще има разлики в следващия парламент, няма да се повтори в същия вариант", каза лидерката. По повод искането за референдум за президентско управление тя подчерта, че БСП е категорично за парламентарна република.


Още от категорията

Новият посланик на Украйна Олеся Илашчук встъпи в длъжност

Копия на акредитивните си писма връчи на заместник-министъра на външните работи Костадин Коджабашев новоназначената посланичка на Украйна у нас Олеся Илашчук. Това съобщи Министерството на външните работи. По време на срещата с посланик..

публикувано на 28.03.23 в 19:25

Секционните избирателни комисии в чужбина са попълнени

Съставите на секционните избирателни комисии зад граница за изборите на втори април вече са попълнени. Външното ни министерство предостави на Централната избирателна комисия списъци със желаещи наши сънародници по места, които се включват в тях...

публикувано на 28.03.23 в 11:25
Володимир Зеленски с Рафаел Гроси

Унгария се присъедини към доставката на снаряди от ЕС за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски е заявил пред ръководителя на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси, че безопасността на атомната електроцентрала в Запорожие не може да бъде гарантирана, докато руските войски не я напуснат...

публикувано на 28.03.23 в 09:08