Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мексико депортира български туристи

Международното летище в Канкун
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За проблем с българските туристи в Мексико сигнализираха от Обединение "Бъдеще за туризма" до Министерството на туризма, Министерството на външните работи, посолството на България в Мексико и почетния консул на Мексико у нас. 

От началото на октомври 25 организирани туристи, които са имали всички необходими документи за територията на Мексико и закупен туристически пакет, след приземяването на самолета в Канкун са върнати обратно, съобщиха от обединението. 

Според това, което са разбрали сънародниците ни от обясненията на испански език на местните власти е, че те ги обвиняват в това, че нямат платена резервация за настаняване в Мексико и че са потенциални емигранти. Някои от задържаните са престояли в килия 4 дни с отнети мобилни телефони. "Става въпрос за лица, които пътуват много и които са платили минимум по 2000 евро на човек за своята "почивка", превърнала се в кошмар", посочват от обединението.

Багажът на някои от върнатите обратно туристи е изгубен и не е възстановен, посочват от "Бъдеще за туризъм" и настояват за решителна намеса на българските дипломати.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авиобаза Враждебна в София отваря врати

За 10 май 16-а транспортна авиобаза Враждебна в София обяви Ден на отворените врати, съобщиха във Фейсбук от авиобазата.  Събитието е посветено на 40 години самолети L–410 и АН–26 в състава Военновъздушните сили на България. Вратите на..

публикувано на 09.05.24 в 21:10

Дъжд и облаци и в петък

В петък , 10 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. През деня облачността ще е значителна, с валежи, главно в Южна България. На североизток облачността ще намалява. Максималните температури ще са от 13 до 18°, в..

публикувано на 09.05.24 в 20:05

България днес - 9 май 2024 г.

В „България днес“ на 9 май отбелязваме Деня на Европа и проследяваме различните прояви в България по повод празника на обединена Европа, разказваме и за нейния химн, „Одата на радостта“ от Деветата симфония на Бетовен, чиято премиера се е..

публикувано на 09.05.24 в 19:00