Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Когато пея" ни напомня да следваме пътя си с усмивка

Снимка: YouTube

Кога пеете? Когато ви върви?... Калин Вельов и Мария Аврамиди пеят дори и когато не им върви.

Така започва песента им "Когато пея". Но това не е първото им съвместно заглавие. Събира ги музикалният проект "АМАЗОНИЯ" - бразилската латино денс формация, продуцирана от Вельов. Освен гръцкото присъствие на Мария, интернационалният облик на "АМАЗОНИЯ" се допълва от латино артисти от Бразилия, Аржентина, Ангола и Нигерия.

В "Когато пея" участва и друг популярен музикант - в записа на песента и в снимките на видеоклипа към нея се включва и басиста Борис Таслев, познат предимно от българската джаз сцена, понастоящем и част от Оркестъра за народна музика на БНР. Всички останали музикални инструменти в "Когато пея" са записани от Калин Вельов, който е автор на музиката, текста и аранжимента.


Перкусионист, барабанист, певец, автор на песни и продуцент, Калин излиза на сцената още 10-годишен като барабанист на детската група "Пим-Пам" с ръководител Борис Карадимчев. След Националното музикално училище "Любомир Пипков" и Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в София, любовта му към латино музиката го отвежда и в Консерваторията в Ротердам, Нидерландия, където изучава латино музика при световно известни имена. Творческият му път минава през групи като "Акага", "Медикус", "Ку-Ку бенд", "Project 2000", "Тумбаито". Работил е с много чужди и български музиканти, сред които Нина Николина, Дони и Момчил, Лили Иванова и др. Латино ритмите са се превърнали в негова запазена марка, което откриваме и в най-новата му песен "Когато пея".

"Когато пея" е създадена, за да напомни една проста житейска философия" - споделя Калин Вельов. - Трябва да мислим положително, да следваме пътя си, независимо от всичко, което се случва в живота ни. Доброто настроение, усмивката и позитивните мисли са енергията, която би трябвало да ни води напред и да следваме мечтите си."

Да се усмихнем, да последваме мечтите си и… да запеем с Калин и Мария:

Снимки: YouTube, Facebook / Kalin Veliov 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25