Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Как се стягат парламентарните партии за предстоящите избори?

Снимка: БГНЕС

Парламентарно представените формации вече се подготвят за участие в предстоящите на 2 април предсрочни избори за 49-ти парламент и демонстрират оптимизъм за бъдещите си резултати.

"Ще търсим локални измерения на проблемите и възможностите. Ще търсим политическа формула, която ще доведе до сформиране на управляващо мнозинство в парламента“, посочи Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ. Приоритет за партията ще е и съдебната реформа.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев води преговори за партньорство с "Демократична България" с условие, то да се скрепи с писмено споразумение. „Работим активно с ДБ, за да се случи обединение с тях, но и с всички други граждански организации и партии, с които имаме обща визия за България", поясни Василев.

"Ще формираме предизборни и следизборни конфигурации, които да дадат ясна опция на българските граждани да гласуват за демократично и реформаторско управление“, увери Христо Иванов от ДБ.

"Възраждане" с лидер Костадин Костадинов са изпълнени с амбиция да се превърнат от четвърта в първа политическа сила.

„Продължаваме политиката си. Подкрепяме завършването на проекта АЕЦ „Белене“ и разширяване на АЕЦ „Козлодуй“", заяви Румен Гечев от БСП.

„Български възход“ ще решава на съвет в какъв формат ще се яви на предстоящите избори, съобщи лидерът Стефан Янев.

ДПС засега запазват мълчание.


БНР подкасти:

Още от категорията

Новият посланик на Украйна Олеся Илашчук встъпи в длъжност

Копия на акредитивните си писма връчи на заместник-министъра на външните работи Костадин Коджабашев новоназначената посланичка на Украйна у нас Олеся Илашчук. Това съобщи Министерството на външните работи. По време на срещата с посланик..

публикувано на 28.03.23 в 19:25

Секционните избирателни комисии в чужбина са попълнени

Съставите на секционните избирателни комисии зад граница за изборите на втори април вече са попълнени. Външното ни министерство предостави на Централната избирателна комисия списъци със желаещи наши сънародници по места, които се включват в тях...

публикувано на 28.03.23 в 11:25
Володимир Зеленски с Рафаел Гроси

Унгария се присъедини към доставката на снаряди от ЕС за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски е заявил пред ръководителя на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси, че безопасността на атомната електроцентрала в Запорожие не може да бъде гарантирана, докато руските войски не я напуснат...

публикувано на 28.03.23 в 09:08