Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение за интензивни валежи в 11 области от Източна България

Снимка: БГНЕС

В петък минималните температури ще са от минус 1° в Западна България до 8-9° на изток. В София ще е 0°. Остава облачно. В Източна България и по р. Дунав ще вали обилен дъжд. Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България ще се подновят. Максималните температури ще са 1 до 6°, в столицата - 2°.

Над планините ще превалява слаб сняг и вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 м ще е минус 1°, на 2000 м около минус 4°.

По Черноморието ще вали значително. Максималните температури ще са 9-10°. Морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е до 4 бала.

В събота ще вали над цялата страна с изключение на Рило-Родопската област.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Семен Новиков в битка с Алиреза Мохмадипиани

Първо олимпийско злато за България от Париж 2024

България вече има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Семен Новиков срази на финала иранския борец Алиреза Мохмадипиани , който е световен вицешампион в категория до 87 кг. в класическата борба. Новиков реализира категоричен резултат от..

публикувано на 08.08.24 в 21:40

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53