Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов съзря опит РСМ да се върне под руско влияние

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова македонските власти да изправят пред съда извършителите на побоя над секретаря на българския културен клуб “Цар Борис III“ в Охрид Християн Пендиков. Според него подобни случаи подкопават усилията на страната ни да придвижи съседната държава към членство в Европейския съюз.

Тук обаче виждам опит отново Северна Македония да се върне в руското влияние, целенасочено, и това се прави много активно”, изтъкна бившият премиер. По думите му, най-доброто за страната ни е РСМ и Албания, които Евросъюзът третира в пакет, да членуват в ЕС и в НАТО.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52