Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлетя още един незабравим глас на БНР и Радио България

На 1 февруари е поклонението пред Игнат Димитров

След продължително боледуване почина Игнат Димитров, дългогодишен радиоводещ и един от най-разпознаваемите гласове в програмите на български език на Радио България. Повече от 35 години гласът му звучеше и по програма „Хоризонт“, всеки ден след 15:00 часа, с „информация за нивото на река Дунав в сантиметри“.

През годините Иржи, както с любов го наричаха колегите му, е бил редактор, водещ, преводач от руски език и диктор на филми. В продължение на три десетилетия неговият глас е част и от идентификационния сигнал на предаванията на Радио България на български език. С изключителна прецизност и безупречна интонация Иржи съобщаваше и ефирните честоти, на които можеше да бъде чуто Радио България по целия свят. Колегите му ще го запомнят и с невероятното му чувство за хумор, което успяваше да ни „усмихне“ и в най-натоварените моменти.

Ще си вземем последно сбогом с Иржи на 1 февруари от 13:30 ч. в столичния храм "Св. Седмочисленици".

Поклон пред паметта на Игнат Димитров!
По публикацията работи: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38