Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се президентски указ за обхвата на избирателните райони

Снимка: БГНЕС

В около 1/3 от избирателните райони се очаква да има промяна в броя на мандатите, каза Камелия Нейкова, председател на Централната избирателна комисия пред БНР. Не може в един район да има по-малко от 4 мандата, посочи тя.

Нейкова обясни, че след като избирателят гласува с машина и потвърди гласа си, машината ще отпечата бюлетина. Върху бюлетината ще е изписан вота, избирателят трябва да я сгъне, така че да не се разкрие тайната на вота, а член на секционната избирателна комисия да постави печат на гърба на бюлетината.

Няма да има кампания за демонстрация на новата процедура за електронно гласуване, каза Нейкова и подчерта, че очаква новото служебно правителство да приеме план-сметка за цената на вота.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС

Проучване на компанията за бизнес решения „Moneypenny“, сочи София като най-добрия град за преместване и живот на средния европеец след пенсиониране, пише сп. "Форбс". Класацията отчита фактори като средната цена на живота и нужните спестявания на..

публикувано на 06.08.24 в 12:53

На Преображение ще вали само в североизточните райони

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Във вторник , 6 август, облачността ще е променлива, по-значителна в..

публикувано на 05.08.24 в 19:40
Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26