Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Скопие ще обсъдят общите чествания на Гоце Делчев за 4 февруари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На 30 януари, служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев и председателят на Агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев отиват в Скопие. Те ще обсъдят организацията на предстоящото отбелязване на 151- ата годишнина от рождението на Гоце Делчев и общите действия за гарантиране на сигурна среда за честванията на 4 февруари.

Срещата е насрочена за 12 ч. местно време в Министерството на вътрешните работи в Скопие и след приключването се очакват изявления за медиите.

Разговорите идват след побоя над българския активист в Охрид Християн Пендиков, извикването на българския посланик от Скопие в София и изявление на македонския президент Стево Пендаровски да не се допускат до честванията в Северна Македония български граждани и политици, чието поведение той оценява като провокативно.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45