Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Скопие ще обсъдят общите чествания на Гоце Делчев за 4 февруари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На 30 януари, служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев и председателят на Агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев отиват в Скопие. Те ще обсъдят организацията на предстоящото отбелязване на 151- ата годишнина от рождението на Гоце Делчев и общите действия за гарантиране на сигурна среда за честванията на 4 февруари.

Срещата е насрочена за 12 ч. местно време в Министерството на вътрешните работи в Скопие и след приключването се очакват изявления за медиите.

Разговорите идват след побоя над българския активист в Охрид Християн Пендиков, извикването на българския посланик от Скопие в София и изявление на македонския президент Стево Пендаровски да не се допускат до честванията в Северна Македония български граждани и политици, чието поведение той оценява като провокативно.

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия отбелязва 24 години от бомбардировките на НАТО Преди 24 години - на 24 март 1999 г., започват бомбардировките на НАТО над Югославия, при които по неофициални източници за 11 седмици загиват около 2500 мирни жители и около 1000 войници и..

публикувано на 24.03.23 в 11:20
Лойд Остин

В Пентагона са разтревожени от китайската помощ за Русия срещу Украйна

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен приветства постигнатото споразумение за осигуряване на 1 млн. 155-милиметрови снаряди за Украйна след края на първия ден от заседанието на европейските лидери. "Разбира се, за да постигнем..

публикувано на 24.03.23 в 09:16

Овладяването на мигрантския натиск към България е пилотен проект за ЕС

Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен посочи като приоритет при оперативните мерки срещу нелегалната миграция укрепването на българо-турската граница. След края на първия ден от заседанието на евролидерите тя припомни, че по искане на..

публикувано на 24.03.23 в 08:45