Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейски цифров хъб интегрира Югоизточния регион на България

Снимка: архив

В Стара Загора на 30 януари откриват Европейски цифров иновационен хъб "Загоре" - синергия за зелена цифрова трансформация. През идните 3 години той ще осигури възможниост в Югоизточния район на България за високоскоростни компютърни изчисления, за обучение и надграждане на цифрови умения и за киберсигурност при управлението на данни. Новият хъб е част от трансевропейската мрежа заедно с над 150 цифрови хъба на континента предоставящи безплатни услуги на микро, малки и средни предприятия и услуги на по-ниски цени, за големите компании.

Проектът е един от четирите одобрени за България по програма Хоризонт/Цифрова Европа на Европейската комисия и ще отвори големи възможности за IT бизнеса в региона. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51

Спешните медици продължават да обикалят болниците в търсене на свободни легла

Въпреки ангажимента на държавата спешните медици все още нямат достъп в реално време до информацията за свободните легла в болниците и са принудени да обикалят, докато намерят лечебно заведение за своя пациент, алармира д-р Десислава Кателиева от..

публикувано на 08.09.24 в 10:02