Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Отново взаимни обвинения между Москва и Киев за обстрел на цивилни обекти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През последното денонощие, при ракетен удар в Харков, е разрушена стара жилищна сграда. По информация на областния управител Олег Синегубов, трима души са леко пострадали, а възрастна жена е загинала.

В неделя, Русия и Украйна си размениха поредните взаимни обвинения за удари срещу цивилни в украински болници. Украинските власти съобщават, че е нанесен удар по областната клинична болница в Херсон, където е пострадала медицинска сестра. Ден преди това, властите в Луганск обвиниха украинските сили, че са ударили болница в град Новоайдар, където са загинали 14 пациенти, лекувани в болницата, а други 24 са били ранени.

В същото време, информационната агенция РИА цитира руския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков според когото за Русия няма смисъл да разговаря с Киев или с неговите западни "кукловоди“, след като САЩ са решили да доставят танкове на Украйна, съобщава БТА. Рябков е заявил, че никой на Запад не е предложил сериозни инициативи за разрешаване на украинската криза.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Даниел Митов

Даниел Митов се отказа да бъде служебен външен министър

До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри изпълняват своите задължения, коментира служебният премиер Димитър Главчев на излизане от президентството. След кратка среща с държавния глава Румен Радев Главчев каза: "Не съм..

публикувано на 19.04.24 в 11:53

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00