Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Скопие ще вземе мерки, за да няма инциденти при честването на Гоце Делчев

Министрите на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски (вляво) и на България Иван Демерджиев в Скопие - 30 януари 2023
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник главният секретар на МВР и председателят на ДАНС са в Скопие за разговори с македонските власти с цел да се осигури сигурността по време на честването на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. 

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски увери българския си колега Демерджиев, че македонските власти ще вземат всички необходими мерки за това събитието да мине без инциденти. 

Демерджиев също заяви, че ще вземе всички мерки, хората, които дойдат от София, да не правят провокации. Той сподели, че е получил уверението на властите в РСМ, че случаят с побоя над Християн Пендиков ще бъде разследван безпристрастно.


БНР подкасти:

Още от категорията

България отново гласува!

Както и да живее българинът, идват избори... Точно в 7:00 часа днес започна изборният ден, в който за пети път в последните две години с гласа си трябва да формираме законодателния орган на държавата. Повече от 6 милиона и половина българи..

публикувано на 02.04.23 в 07:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърция е решена да завърши граничната ограда към Турция по река Марица Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че оградата на границата с Турция по протежението на р. Марица (Еврос) ще се доизгради, независимо дали това ще стане с..

публикувано на 31.03.23 в 10:40

Тренд: Победителят на изборите остава енигма

Ден преди провеждането на парламентарните избори не е ясно кой ще бъде победителят, показва проучване на агенция “Тренд”. 0,3% е разликата между ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната-Демократична България” и те събират съответно 26,4% и 26,1% . Половин..

публикувано на 31.03.23 в 10:21