Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ученици от 10 клас спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България

Снимка: Facebook /WWF Bulgaria

Ученици от 10-и клас от Кюстендил, които завършиха успешно обучението "Бъдещето на градовете и селата", спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България. Panda Labs е програма за млади хора, които имат амбиция да създават вдъхновяващи решения за преодоляване на сериозни екологични и социални предизвикателства. 

В заключителната част, победителите представиха идея за намаляване на топлинните вълни и превръщане на градовете в по-красиви и уютни места за живот, чрез изграждане на вертикални градини на жилищни сгради. Така, отборът на учениците спечели финансиране от 7 000 лв. за първоначални тестове на идеята си и създаване на прототип, което ще вдъхнови много млади хора да последват примера. 

До финала на Panda Labs достигнаха още няколко отбора с младежи на възраст между 15 и 25 години от няколко града на страната. По време на инициативата участниците преминаха през серия от обучителни модули, които да им помогнат в развитието на техните идеи.


БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 30 март 2023 г.

И в новото издание на предаването "България днес" слагаме на фокус предстоящия национален вот в неделя. Какви са нагласите ни тук, в страната, и в чужбина, има ли политически паритет към днешна дата и може ли той да бъде преодолян? За какво гласуват..

публикувано на 30.03.23 в 19:00

Предстои затопляне на времето

През нощта над цялата страна облачността ще се увеличи и на места в Западна България ще превали краткотраен дъжд. Утре затоплянето ще продължи и преобладаващите максимални температури ще бъдат между 17° и 22°, в София - около 18°.  Над планините..

публикувано на 30.03.23 в 18:10

Близо 10 % от българите ще решат в последния момент за кого да гласуват

Броени дни ни делят до поредните предсрочни парламентарни избори в България. Вот, който отново се случва на фона на война в Европа, разногласия за военната помощ, която страната ни трябва или не да предостави на Украйна, крайни на моменти..

публикувано на 30.03.23 в 12:58