Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Главният прокурор открои отстъпление в противодействието на руското влияние у нас

Снимка: БГНЕС

В последните години у нас се забелязва известно отстъпление в противодействието на зловредното руско влияние, заяви главният прокурор Иван Гешев на международна дискусия в Конгреса на САЩ във Вашингтон, посветена на последиците от руската агресия в Украйна. По думите му, с началото на войната и предвид факта, че страната ни се намира близо до зоната на конфликта, налице е “един засилен интензитет на зловредно руско влияние”. Затова той смята, че е необходимо да се подобри сътрудничеството както на национално ниво, така и между институциите в партньорските страни. Иван Гешев се обърна към представителите на евроатлантическите страни от Балканите, призовавайки ги за съвместни действия, които да гарантират сигурността в нашия регион.


Още от категорията

Фернандо Гранде-Марласка: България е подготвена за Шенген

България е достатъчно добре подготвена и има пълната подкрепа на Испания за присъединяването й като пълноправен член на Шенгенското пространство. Toва заяви министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, който е на посещение в..

публикувано на 30.03.23 в 18:22

Галъп: 0,4% разлика между първото и второто място на изборите

Победителят в изборите ще се реши тепърва с гласовете на вземащите решение в последния момент.  Ако предсрочните парламентарни избори бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: "Продължаваме промяната"-"Демократична..

публикувано на 30.03.23 в 14:25

Киев призова руснаците да не осиновяват депортираните от Украйна деца

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук отправи апел към руснаците да не осиновяват деца, които са били отвлечени и депортирани от Украйна по време на настоящата война, предаде Ройтерс. Неотдавна Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за..

публикувано на 30.03.23 в 09:07