Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леко повишение на температурите

Снимка: БГНЕС

През нощта и в сутрешните часове облачността ще бъде разкъсана, по-значителна главно над планинските райони и на отделни места там ще превалява слаб сняг. Вятърът временно ще отслабне и ще бъде предимно умерен, ще се ориентира от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София - минус 1°. Утре около и след обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°.

Над планините облачността ще бъде значителна. Ще има валежи от сняг, предимно слаби, вечерта в Рило-Родопската област временно интензивни. Ще бъде доста ветровито, със силен и бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 1°, на 2000 м - около минус 7°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, на север - по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 8°-9°, а на морската вода от 6° по северното крайбрежие до 9° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Без тържествена заря на възпоменателния събор на Петрова нива заради опасност от пожари

Тържествената заря проверка за Националния възпоменателен събор, който ще се проведе утре в местността Петрова нива, се отменя със заповед на кмета на общината Илиян Янчев. Причина за решението са продължаващата суша и високите температури – предпоставка..

публикувано на 16.08.24 в 12:33

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33