Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Очакванията в НС към новия кабинет:

Честни избори, запазване на външнополитическия курс и работа в полза на хората

Снимка: БГНЕС

Парламентарните сили нямат големи очаквания от новия служебен кабинет, в който има само една смяна на министър, но поставят свои изисквания.  

Според съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков правителството трябва да организира честни избори, което, по думите му, е още по-голямо предизвикателство с връщането на хартиената бюлетина.  

Един от лидерите на “Демократична България” – Атанас Атанасов, пък се надява кабинетът да не промени външнополитическия курс на страната по отношение на войната в Украйна.  

Председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов няма очаквания от новия служебен кабинет, но пита защо досегашният през цялото време се е опитал да форсира процеса за влизане в еврозоната при условие, че няма мандат за това.  

Любен Дилов от парламентарната група на ГЕРБ също коментира досегашния кабинет: “Румен Радев няма основание да е недоволен от повечето си министри, ние също нямаме. Вършеха добре работата си в тези тежки условия”. 

Йордан Цонев от ДПС даде добра оценка на отиващото си правителство: “От всички служебни кабинети от 2021 г. този определено се справя най-добре – и финансовият министър стои добре, и кабинетът стои добре като цяло. Пропуски винаги има, но кой е безгрешен?

Георги Гьоков от БСП очаква новото правителство да работи на по-големи обороти в полза на хората, уточнявайки, че “служебните кабинети не са добро нещо за България”.


Още от категорията

Димитър Стоянов

България няма да е част от общата обществена поръчка на снаряди за Украйна

Необходимо е продължаване на всеобхватната подкрепа на ЕС за Украйна , заяви зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова пред редовното заседание на Съвет "Външни работи" на ЕС в Брюксел. Петрова отбеляза и подкрепата на София за..

публикувано на 21.03.23 в 09:31

На форум ще обсъдят борбата с корупцията и националната сигурност

В София се открива конференцията „Антикорупция и национална сигурност“. Форумът ще бъде открит от президента Румен Радев. Събитието е организирано от Министерството на правосъдието в сътрудничество с Базелския институт за управление и Центъра за..

публикувано на 21.03.23 в 06:05

САЩ определиха борбата на България с корупцията като "недостатъчна"

В новия годишен доклад на Държавния департамент на САЩ за спазване на човешките права се посочва, че действията на българското правителството за справяне с корупцията и незачитането на човешките права са „недостатъчни“ .  В доклада за 2022 г.,..

публикувано на 20.03.23 в 19:40